japca. Iar procurorii nu se grăbesc, mai ales că unii dintre ei au făcut afaceri grele cu rudele anchetaţilor.Povestea celor şase pieţe a început în 1999, când primăria sectorului 4 a japca. Iar procurorii nu se grăbesc, mai ales că unii dintre ei au făcut afaceri grele cu rudele anchetaţilor.
Povestea celor şase pieţe a început în 1999, când primăria sectorului 4 a organizat o licitaţie pentru scoaterea lor la mezat, la ordinele primarului Luţu. Câştigătorii pieţelor au fost aleşi pe sprânceană. Piaţa Sudului a fost dată firmei Comprest 3399 SA, unde acţionari erau mai mulţi consilieri locali, printre care fiica lui Luţu şi viitorul primar Vasile Mihalache. Piaţa Olteniţei a ajuns la SC Mecotrans SA al cărei patron, Traian Hojda, i-a construit apoi o casă fostului primar Luţu. Cu piaţa Norilor s-a căpătuit SC Farma Service SRL, unde a fost director acelaşi Traian Hojda. După acelaşi algoritm au fost "măritate" şi pieţele Berceni, Progresul şi Reşiţa, tot către apropiaţii "penalului". Când primarul Luţu a fost trimis în judecată şi apoi arestat, s-a pus problema anulării contractelor de vânzare. S-au început dosare penale, pe numele celor care au cumpărat pe nimic pieţele şi multă vreme s-a crezut că după Luţu vor urma şi alte arestări. La şase ani după evenimente, proprietarii a cinci din cele şase pieţe au rămas aceiaşi. În cazul singurei operaţiuni de "curăţenie", din Piaţa Sudului, Adrian Inimăroiu, noul primar de sector, a primit mai multe ameninţări cu moartea, după ce a dispus evacuarea firmei Comprest 3399 din acea locaţie.
Soţia anchetatului a cumpărat cărţile procurorului
O explicaţie a blocării anchetelor pot fi şi relaţiile de afaceri dintre unii procurori şi anchetaţi. Procurorul Marius Vasile, de la Parchetul sector 4, a instrumentat mai multe dosare în acest caz. Inexplicabil, el a făcut un rechizitoriu în care condamna doar fa