(Foto: )
"Suprafata respectiva este revendicata, dar acest lucru nu e treaba noastra, deoarece terenul in cauza este numai concesionat de noi de catre Primaria Cluj-Napoca. Cererile de revendicare se depun la aceasta institutie. Pana cand divergentele legate de aspectele legale nu sunt definitivate, nu putem sa il cumparam", ne-a declarat Mihaela Toma, asistent director ACE Cluj.
Ea a precizat ca eforturile producatorului de componente electrice se con-centreaza, la ora actuala, pe deschiderea unei noi fabrici, in municipiul Dej, a carei inaugurare va avea loc in iulie. Capacitatea de productie din Dej va avea acelasi profil, insa va dispune de numai 300 de angajati, fata de cei 1200 din municipiul-resedinta de judet.
"Deocamdata, fabrica din Cluj functioneaza la o capacitate de numai 60-65%, pana nu vom remedia problemele aparute la pardoseala, din cauza conformatiei terenului. Numai dupa deschiderea unitatii din Dej si dupa modernizarea fabricii din Cluj vom putea trece la marirea capacitatii de productie a ultimei unitati si, implicit, a numarului de angajati, de la 1200 la 1500 de persoane", a spus Toma.
Reprezentantul ACE Cluj a mentionat ca firma a incheiat contracte pentru productia de componente auto destinate companiilor franceze Citroen si Renault.
Mentionam ca, in conformitate cu o decizie a consilierilor locali din Cluj-Napoca, adoptata la 18 decembrie 2003, ACE urma sa preia, prin concesiune pe zece ani, suprafata de 23.700 mp situata in cartierul Intre Lacuri, pentru a realiza fabrica in 18 luni. In acest scop, ACE urma sa achite forului local 40.000 de dolari pentru 20.000 mp de teren, plus 7400 de euro pentru 3700 mp.
La 30 de zile dupa finalizarea fabricii, terenul, "apartinand domeniului privat al municipiului Cluj-Napoca" (dupa cu