(Foto: )
Zece tineri, cu varste cuprinse intre 19 si 27 de ani, sunt acuzati de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de droguri, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, fiind depistati ca au falsificat mai multe
retete prescrise pentru Regenon. Acest medicament, utilizat in general in curele de slabire, se vinde in farmacii numai pe baza de reteta, la indicatia stricta a medicului. Regenonul contine amfeprampona, un derivat de amfetamina, inclus in categoria medicamentelor cu continut psihotrop.
Potrivit unui Ordin al Ministerului Sanatatii, amfetamina face parte din categoria drogurilor de risc. In amestec cu alcool, Regenonul are efect halucinogen. Medicii spun ca in cazul unei administrari necorespunzatoare de Regenon, exista riscul supradozarii si al declansarii fenomenului de dependenta.
Administrarea in doze mari si pe o perioada indelungata poate duce la grave tulburari psihice, halucinatii si psihoze.
Retete falsificate pe banda rulanta
Cei zece tineri au falsificat, timp de un an de zile, incepand din luna februarie a anului trecut, mai multe retete pe baza carora si-au cumparat din farmacii peste 500 de comprimate de Regenon. Retetele erau contrafacute pe calculator, erau apoi completate cu nume fictive si procurate de la diverse farmacii din oras.
Pe langa faptul ca pilulele erau folosite pentru consum propriu, membrii grupului le vindeau si la alti tineri consumatori de amfetamine.
Ofiterii Brigazii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) au descoperit cateva retete falsificate la un control de rutina, efectuat in cateva farmacii pentru a-i depista pe cei care cu