Conducerea CNSAS nu va sesiza Parchetul in legatura cu acuzatiile aduse premierului Tariceanu de fostul sef al Consiliului
Corneliu Turianu poate sa se uite linistit, in continuare, prin dosarele fostei Securitati. Desi Colegiul CNSAS a sesizat ieri comisiile juridice ale parlamentului, el nu risca nicio sanctiune pentru declaratiile sale referitoare la colaborarea premierului Tariceanu cu Securitatea. Si asta pentru ca legea actuala da posibilitatea parlamentului sa revoce un membru al Colegiului CNSAS doar daca acesta a lipsit de trei ori consecutiv si nemotivat de la sedinte.
Cinci voturi "pentru" si doua "contra"
Turianu putea fi sanctionat doar in conditiile in care colegii sai sesizau Parchetul privind incalcarea Legii Ticu sau daca Parchetul se autosesiza. Dar si in acest caz procedura era una de lunga durata, el fiind nevoit sa paraseasca CNSAS doar dupa o condamnare definitiva si irevocabila a instantei. Singura solutie pentru ca astfel de cazuri sa nu mai ramana nesanctionate este ca ordonanta CNSAS, votata ieri pe articole de deputati in forma propusa de guvern, sa fie modificata de senatori in sensul posibilitatii revocarii membrilor Colegiului CNSAS.
"In urma abaterii disciplinare a domnului Turianu, intregul Colegiu s-a constituit in comisie de disciplina care urma sa decida. Cu cinci voturi "pentru", doua "impotriva" si trei "abtineri", situatia declaratiilor lui Turianu a fost transmisa spre analiza comisiilor juridice", a prezentat Cazimir Ionescu decizia Colegiului.
Turianu: "A fost o presupunere"
"Cazul Turianu" a fost intors pe toate fetele in sedinta Colegiului, care a durat mai bine de sase ore. Lui Turianu i s-a cerut sa explice care au fost motivele pentru care l-a facut public colaborator al Securitatii pe premierul Tariceanu.
Fostul sef al CNSAS a incercat sa-si