Ofiterii de la Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Timisoara au dispus declinarea catre Directia Nationala Anticoruptie a unui amplu dosar penal privind achizitiile efectuate de 15 angajati ai Regionalei CF Timisoara.
Potrivit ofiterilor, cei 15 au dispus, in perioada ianuarie 2002 - aprilie 2003, achizitionarea unor importante cantitati de materiale in valoare totala de 203.258.643.865 lei vechi, de la 19 societati comerciale.
Cumpararea materialelor a fost realizata, cu incalcarea prevederilor legale privind achizitiile publice, la preturi mult supraevaluate, produsele fiind necorespunzatoare din punct de vedere calitativ si inutile unitatii.
In urma efectuarii unei verificari interne, s-a stabilit, de catre Directia Audit din CNCFR SA, ca au fost efectuate cheltuieli nejustificate in valoare de 98.804.270.130 lei vechi.
Cei in cauza sunt cercetati in stare de libertate pentru infractiunile de abuz in serviciu in forma calificata, abuz in serviciu si neglijenta in serviciu.
Un caz similar, in care sunt implicati o parte dintre acesti angajati, este cercetat de procurorii anticoruptie timisoreni, sub aspectul savarsirii infractiunilor de luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice in forma continuata si fals in inscrisuri. Acestia sunt Constantin Radulescu (57 de ani - eliberat recent din inchisoare) si Sorin Mezin (52 de ani) - ambii fosti sefi ai Serviciului de Aprovizionare Administrativ, Florin Ionel Parau (31 de ani - jurisconsult) si Ioan Parau (53 de ani - tehnician in cadrul Serviciului Aprovizionare), precum si Adriana Buharu (53 de ani - tehnician Serviciul Aprovizionare), Mircea Sandru (56 de ani - sef Divizie Tehnic), Victoria Duma (56 de ani - sef Serviciu Buget Analize) si Renata Gropsian (50 de ani - economist 1 la Biroul Bugete).
Prejudiciul creat CNCFR, in acest ca