Premiul „Opera Omnia", pentru intreaga cariera, a fost impartit anul acesta de academicianul Alexandru Zub si de profesorul Paul Miron. „Ii multumesc juriului care s-a gindit sa imi ofere aceasta distinctie. Nu stiu daca activitatea mea justifica acest premiu, dar le sint recunoscator celor care au decis sa mi-l acorde", a afirmat academicianul Zub.
De asemenea, juriul a hotarit sa-i ofere si o mentiune lui Vasile A. Munteanu, pentru volumul „Marketing public", editat de Sedcom Libris. Ca si anul trecut, Premiul de excelenta i-a fost acordat editurii iesene Polirom, argumentul juriului fiind preluarea in administrare a Cartii Romanesti.
Premiul multimedia, introdus anul trecut, a fost cistigat tot de Casa Radio, in timp ce Premiul „Theodor Pallady" pentru cartea de arta, creat la initiativa criticului Valentin Ciuca, i-a revenit, ca si la editia trecuta, Editurii ART ‘91. Premiul „Best-Seller", pentru cartea de cultura cu cel mai mare succes de librarie, i-a fost acordat Academiei Romane pentru „Gramatica Limbii Romane".
„Este bine sa premiem si o gramatica, pentru ca stricatori de limba sint peste tot", a motivat Ioan Holban alegerea juriului. Juriul celei de a IV-a editii a Tirgului de Carte „Librex" a hotarit ca Marele Premiu, pentru cel mai valoros program editorial, sa-i revina Editurii Paralela 45. Petru Radu, directorul Sedcom Libris, a acordat distinctii pentru difuzorii de carte si premii de fidelitate.
Astfel, „pentru activitatea sustinuta in slujba cartii", au fost distinse Timlibris Timisoara (mentiune), Societatea Aletea Bistrita, Mara Libris Baia Mare (premiul III), Sedcom Libris Iasi (premiul II) si Compania de Librarii Bucuresti (premiul I). De asemenea, le-au fost acordate premii de fidelitate editurilor care au participat la cel putin opt editii a