Multe alimente sunt si delicioase si adevarat „izvor de sanatate“ pentru dumneavoastra, prin aportul considerabil de substante nutritive. Eva.ro va recomanda zece dintre acestea. Broccoli. In general, toate legumele cu frunze verzi sunt foarte bogate in vitamina C si diverse substante care pot preveni cancerul, precum genisteina. De asemenea, broccoli are o valoare nutritiva ridicata, fiind bogat in zaharuri, vitamine (in special vitamina C) si provitamine si contribuie la fixarea calciului, ceea ce previne problemele sistemului osos. Afine. Se recomanda consumul de fructe proaspete, deoarece astfel isi pastreaza proprietatile nutritive. Sunt bogate in antioxidanti, acid elagic (cu proprietati anticancerigene), fibre, precum si vitaminele B2, C si E. Totodata, ajuta la mentinerea sanatatii ochilor si acuitatii vizuale. Tomate. Aceste legume rosii constituie o bogata sursa de licopen (un antioxidant puternic, care previne cancerul si incetineste procesul de imbatrânire a celulelor). De asemenea, licopenul ne ajuta sa prevenim afectiunile coronariene. Usturoi. De multe ori ne ferim sa-l consumam, insa cât de sanatos este! Contine calciu, magneziu, sulf, potasiu si vitamina C, fiind un important antioxidant si reducând colesterolul. Usturoiul are si proprietati antibacteriene, ajutându-ne sa ne mentinem pielea stralucitoare si, nu in ultimul rând, prevenind racelile. Salata verde. Sanatoasa si gustoasa, salata verde este unul dintre cele mai bune alimente naturale. Este bogata in vitamina C, fier si zinc, elemente esentiale pentru a avea unghii frumoase si par sanatos si stralucitor. Prune uscate. Pâna când vom intra in sezonul acestor fructe, ne putem multumi cu „rudele“ lor apropiate, prunele uscate. Desi le lipsesc unele substante, ca urmare a procesului de deshidratare, prunele uscate sunt mult mai bogate in antioxidanti care protejeaza pielea, comparativ cu fructel