Retete cu plante si alimente - Contra caderii parului
Alimente bogate in sulf
Mancati cat mai multe caise uscate, urzici si ceai de urzici, creson. Sunt alimente bogate in sulf, un prieten de nadejde al parului. In plus, preparati si lotiuni pe baza de frunze de buxus, creson sau urzica, bagate in centrifuga cu o mica cantitate de apa. Se combina cu alcool de 70 de grade, in proportie de 2/3 alcool si 1/3 suc de frunze proaspete. Aplicati regulat aceasta lotiune pe parul proaspat spalat si clatit.
Frunze de urzica
Pentru a opri caderea parului, care primavara se accentueaza, frectionati-va regulat radacinile parului cu infuzie concentrata de frunze proaspete de urzica.
Galbenus de ou si untdelemn de masline
Spalati-va pe cap cu un amestec format din trei galbenusuri, o lingura de untdelemn de masline si putina apa rece. Clatiti-va cu apa aproape rece, in care adaugati putin suc de lamaie.
Ceai negru
Masati-va radacinile parului cu o infuzie concentrata de ceai negru. Repetat vreme de o saptamana, in fiecare zi, procedeul stopeaza rapid caderea parului.
Ulei de masline si
tinctura de salvie sau de cimbru
Frectionati-va indelung pielea capului, cu o lotiune compusa din untdelemn de masline verzi, amestecat in parti egale cu rom. Adaugati si cateva picaturi de tinctura de salvie sau cimbru, apoi infasurati-va parul cu un prosop si ramaneti asa peste noapte. A doua zi dimineata, spalati-va cu sampon si clatiti-va cu multa apa.
Retete pentru par fragil si uscat
Sampon cu sapunarita
Parul uscat sau fragil isi recapata vigoarea, dupa cateva samponari cu sapunarita. Puneti la fiert un litru de apa. Cand clocoteste, adaugati 70 de grame de radacina de sapunarita (3 linguri), lasati sa fiarba 20 de secunde, apoi stingeti focul si lasati