există o cotă de pericol, iar, în acest moment, înălţimea de gardă, adică diferenţa între luciul apei şi coronamentul digului, este de peste un metru până la Brăila şi de aproape un există o cotă de pericol, iar, în acest moment, înălţimea de gardă, adică diferenţa între luciul apei şi coronamentul digului, este de peste un metru până la Brăila şi de aproape un metru după această localitate. Dunărea mai poate să crească, cu toate că au apărut infiltraţii doar la câteva diguri. Se poate spune că situaţia este sub control", ne-a declarat Sorin Rândaşu, şeful Dispeceratului Administraţiei Naţionale "Apele Române".
Autorităţile spun că n-ar trebui să apară victime
În Tulcea, numărul gospodăriilor afectate de nivelul ridicat al apelor este de 360, cel al persoanelor evacuate, 35 şi 1.458 hectare de teren sunt inundate. Ministrul mediului, Sulfina Barbu, consideră că pe Dunăre nu ar trebui să apără victime omeneşti, de vreme ce autorităţile locale au fost anunţate din timp ce măsuri să ia în cazul unei viituri. În opinia ministrului mediului, s-a acţionat la timp pentru pregătirea autorităţilor locale cu privire la viitura de pe Dunăre. "Măsurile de prevenire pe Dunăre au fost luate de acum două săptămâni, de la intrarea în ţară şi până în Deltă. Toate autorităţile locale au primit acest plan de acţiune", a declarat Sulfina Barbu.
Brigăzi mecanizate şi de geniu, gata să intervină
Un elicopter militar a survolat, ieri, zona Tulcea-Galaţi pentru verificarea măsurile întreprinse de Brigada 10 Geniu. La bord s-a aflat şi ministrul apărării, Teodor Atanasiu, care a emis o dispoziţie specială pentru intervenţia armatei în lupta cu inundaţiile. Pentru aceasta au fost stabilite sectoare de responsabilitate. Brigada 2 Infanterie Uşoară, din Craiova, va acţiona în zona Gruia-Turnu Măgurele, Brigada 34 Mecanizată, din Bucureşti, în zona T