Politicienii si liderii de afaceri europeni, prezenti ieri la Viena, la reuniunea ministrilor de Finante europeni, au aparat fenomenul globalizarii si au denuntat protectionismul, argumentand ca liberalizarea comertului si deschiderea pietelor contribuie la cresterea profiturilor si a locurilor de munca. "Globalizarea este un fenomen pozitiv pentru Europa. Nu este adevarat ca globalizarea a distrus piata muncii. Din contra, nicicand nu au existat atatea locuri de munca la nivel mondial", a declarat directorul executiv al grupului Nestlé, Peter Brabeck-Letmathe, unul dintre cei trei lideri de companii care au participat la reuniune, citat de Reuters. Ministrul francez de Finante, Thierry Breton, al carui Guvern s-a confruntat cu protestele a milioane de tineri ca urmare a planurilor de a adopta un proiect de lege care ar fi permis firmelor sa faca mai usor angajari si concedieri, a aparat la randul sau tendinta de crestere a concurentei la nivel mondial.
"Globalizarea este o realitate si trebuie sa o privim clar, fara naivitate", a spus Breton. Facand referire la opozitia unor Guverne europene fata de ofertele straine de preluare a unor companii, in special din Spania, Franta si Luxemburg, mai multi ministri au declarat ca protectionismul nu-si are locul in Europa si nici in alta parte. Ministrul de Finante britanic, Gordon Brown, a subliniat intre altele ca protectionismul si esecul de a liberaliza pietele energiei costa Europa mai multe miliarde de euro.
Politicienii si liderii de afaceri europeni, prezenti ieri la Viena, la reuniunea ministrilor de Finante europeni, au aparat fenomenul globalizarii si au denuntat protectionismul, argumentand ca liberalizarea comertului si deschiderea pietelor contribuie la cresterea profiturilor si a locurilor de munca. "Globalizarea este un fenomen pozitiv pentru Europa. Nu este adevarat ca globalizarea a distrus piat