Instanta Curtii de Apel Bucuresti se va pronunta, maine, asupra recursului formulat de omul de afaceri Ovidiu Tender fata de decizia instantei inferioare care a admis prelungirea mandatului sau de arestare preventiva.
Tender a cerut, ieri, instantei Curtii de Apel eliberarea sa din arest, motivand ca masura luata impotriva sa dauneaza mult imaginii, afacerilor si sanatatii sale. "Sunt vinovat doar ca am crezut in schimbarea ce s-ar fi putut produce la revolutie, dar mentalitatea unor functionari din Ministerul Public a ramas in urma. Cred insa ca aceasta problema de mentalitate se va schimba", a declarat, citat de Mediafax, Ovidiu Tender.
Astfel, avocatii omului de afaceri au cerut, pe de o parte, casarea sentintei Tribunalului Bucuresti, care a admis, in 30 martie, cererea procurorilor privind prelungirea mandatului de arestare cu inca 29 de zile si trimiterea spre rejudecare la aceasta instanta, in vederea lamuririi unor aspecte ale hotararii instantei de fond, sau pastrarea spre rejudecare a dosarului de catre instanta Curtii de Apel cu consecinta eliberarii omului de afaceri.
In sprijinul afirmatiilor lor, aparatorii au sustinut ca procurorii nu au facut dovada faptului ca cercetarea in libertate a lui Ovidiu Tender ar impiedica ancheta prin zadarnicirea adevarului, invocand ca in timpul cercetarilor el s-a prezentat de fiecare data la audieri.
In ceea ce priveste interceptarile convorbirilor telefonice dispuse in cauza, avocatii au sustinut ca acestea nu ar putea fi folosite in cauza, pentru ca nu au fost legale si nu se justifica motivarea lor pe considerentele Legii 51/1991 privind siguranta nationala.
In replica, procurorul de sedinta a spus ca legea vorbeste despre date suficiente cu privire la faptul ca o persoana ar incerca sa zadarniceasca aflarea adevaratului motiv care justifica masura arestarii. Cu privire la inregistraril