Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au respins, ieri, recursul procurorilor fata de solutia magistratilor Tribunalului Bucuresti de a nu-l aresta pe Dinu Patriciu, motiv pentru care omul de afaceri va fi cercetat in stare de libertate.
Pledand pentru mentinerea deciziei TMB, Patriciu a sustinut in fata instantei ca nu i se pare normal sa se ceara arestarea sa pentru fapte in legatura cu care nu s-a stabilit inca un prejudiciu exact, cu atat mai mult cu cat procurorii nu au mentionat in propunerea de arestare care sunt infractiunile cauzate prin activitatea grupului pe care-l conduce.
"Unii procurori confunda compania Rompetrol cu un grup criminal organizat transfrontalier", a sustinut omul de afaceri, in ultimul sau cuvant in fata instantei.
Potrivit actului prin care procurorii au cerut arestarea preventiva a lui Dinu Patriciu, punerea in miscare a actiunii penale a vizat comiterea a doua infractiuni de inselaciune cu consecinte deosebit de grave; complicitate la evaziune fiscala; vanzarea pe seama societatii Rompetrol SA de actiuni despre care avea cunostinta ca sunt vadit inferioare valorilor efective in scopul obtinerii pentru sine sau pentru alte persoane a unui folos in paguba societatii; manipularea pietei de capital; dezvaluire de informatii privilegiate; delapidare cu consecinte deosebit de grave.
In acest dosar sunt cercetati Dinu Patriciu, Sorin Marin - fost actionar la Rompetrol, Alexandru Bucsa - vicepresedinte pe probleme financiare al grupului, Phil Stephenson - director general adjunct, Florin Aldea - directorul societatii de brokeraj Alpha Finance, precum si pe John Works - fost director executiv al grupului Rompetrol.
Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au respins, ieri, recursul procurorilor fata de solutia magistratilor Tribunalului Bucuresti de a nu-l aresta pe Dinu Patriciu, motiv pentru care omul de afaceri va