Emil Boc a repetat de atatea ori ca Alianta functioneaza, incat a inceput si el sa creada acest lucru. In opinia sa, conflictul dintre PNL si PD este unul artificial, intrucat cei care critica Alianta sunt de fapt sase liberali care nu au dorit niciodata crearea acestei structuri. In plus, el considera ca, in teritoriu, ruperea protocolului este ceruta de liderii filialelor care nu au performanta.
"Aceasta alianta inca poate sa duca Romania in UE si poate asigura o buna guvernare", a declarat ieri presedintele PD. La baza acestor certitudini, Emil Boc a pus faptul ca, in urma unor alegeri partiale locale desfasurate duminica in 12 comune din tara, in zece din cazuri au fost alesi primari liberali si democrati. "Alianta confirma pozitia preferata in optiunile electoratului", a spus democratul. El a adaugat ca, in urma unui sondaj de uz intern, principala formatiune aflata la guvernare intruneste 47% din optiunile romanilor.
Alianta isi restructureaza forurile de conducere
Plecand probabil de la ideea ca prea multa libertate de exprimare este nociva intr-o alianta, PNL si PD s-au gandit sa suspende principalul for de conducere al Aliantei, Consiliului National de Conducere.
De acum inainte deciziile vor fi luate intr-un cadru mai restrans, format din sase membri, cate trei de la fiecare partid.
Iar de doua ori pe luna Alianta sa se intruneasca in formula de zece, cam jumatate cat erau pana acum.
In noua formula, Emil Boc spera ca deciziile vor fi luate mai repede. "Incercam sa reducem numarul participantilor pentru ca discutiile sa se focalizeze pe subiectele importante", a spus, la randul sau, premierul Tariceanu.
PD cere sanctiuni pentru neascultatori
In ceea ce priveste aplicarea si respectarea hotararilor, presedintele democrat spune ca va stabili impreuna cu Tariceanu un mecanism de fun