Trimis dupa gratii pentru ca reprezinta un pericol social mare, patronul VGB isi petrece timpul ascultand meciurile de fotbal si citind presa in fiecare dimineata.
Complicitate la inselaciune, instigare la abuz in forma calificata si continuata, spalare de bani si apartenenta la un grup de criminalitate organizata. Acestea sunt faptele pentru care magistratii Tribunalului Bucuresti au decis trimiterea in arest a lui Marian Iancu. Potrivit motivarii redactate zilele trecute, judecatorul repartizat in acest caz constata ca “exista indicii temeinice pentru care inculpatul a savarsit faptele pentru care este cercetat”.
Rocada pentru cuplul Iancu-Tender
Potrivit deciziei Tribunalului Bucuresti, Iancu, alaturi de alte persoane si prin intermediul unor societati comerciale, au prejudiciat SC Carom SA si SC RAFO Onesti SA pentru a obtine ilegal sute de miliarde de lei vechi. Schema era simpla: mai intai aducerea celor doua societati in pragul falimentului, apoi, prin metode ingenioase, cumpararea acestora cu propriii bani.
Astfel, in cazul ambelor companii, societatea Tender SA a devenit creditor al VGB-ului si, invers, VGB si RAFO au devenit debitori ai lui Tender SA. Rezultatul acestei rocade artificiale se regaseste in modul in care erau falimentate societatile. VGB, care avea o datorie catre Carom (societate unde actiunile erau detinute chiar de VGB si Tender SA), nu a mai platit banii catre Carom, ci direct catre Tender SA, reprezentata in acea perioada de Marian Iancu.
Practic, VGB si-a platit singur banii, actiune ce a dus la crearea unor datorii artificiale. La finalul procesului, SC Carom a primit, in locul datoriilor, niste actiuni supraevaluate, iar RAFO, bunuri de care nu avea nevoie. In schimb, Ovidiu Tender trebuia sa primeasca sute de miliarde de lei, iar Marian Iancu a fost scutit de o parte din datoriile pe