Doi procurori care inca profeseaza au fost cadre ale Serviciului de Informatii Externe, alti doi efectuandu-si stagiul militar la Contrainformatiile Militare. Acestea sunt datele furnizate Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de catre Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) in urma verificarilor efectuate asupra realitatii declaratiilor magistratilor privind apartenentala serviciile secrete.
Potrivit unui comunicat remis ieri de CSM, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a verificat realitatea declaratiilor depuse de judecatori, magistrati asistenti, procurori, personal auxiliar de specialitate si asistenti judiciari de la instante si Parchete in sensul stabilirii eventualelor activitati ale acestora de lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii, in conformitate cu prevederile art. 7 din Legea nr. 303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor.
"Din datele comunicate de CSAT rezulta faptul ca doi procurori au fost cadre ale Serviciului de Informatii Externe, iar alti doi procurori s-au aflat in evidenta Directiei Contrainformatii Militare in perioada stagiului militar, insa nu au furnizat nici o nota informativa. Informatiile cu privire la aceste persoane au rezultat din datele comunicate CSAT de catre CNSAS", se arata in comunicatul Consiliului Superior al Magistraturii.
Conform art. 7 alin. 3 din Legea nr. 303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor "Consiliul Suprem de Aparare a Tarii verifica, din oficiu sau la sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii ori a ministrului Justitiei realitatea declaratiilor prevazute la alin. 2".
Daca declaratia, care va fi atasata mapei profesionale a fiecarui procuror si judecator, contine informatii false, magistratul care a semnat-o intra sub incidenta articolului 292 din Codul penal (articol referitor la falsul in