fost respins de consilierii locali la sfârşitul lunii trecute, pe motiv că era incomplet. Conform acestuia, municipalitatea urma să dea undă verde funcţionării teraselor încă din această lună. Timişorenii s-au văzut însă nevoiţi să mai aştepte până la 1 mai, pentru că inspectorii primăriei au avut grijă să amendeze patronii chiar dacă au scos numai câteva mese în faţa cafenelelor. Noul regulament de amplasare a teraselor sezoniere prevede că acordul de funcţionare pe anul acesta va fi eliberat pe perioada 1 mai - 31 octombrie. Amplasarea teraselor este permisă la o distanţă maximă de 250 de metri de punctul de lucru. Vestea bună este că anul acesta va fi interzisă aşezarea lor pe carosabil. Dacă sunt pe trotuare, este obligatoriu ca trecătorii să aibă la dispoziţie un metru şi jumătate între terasă şi carosabil, pentru a putea circula lejer.
Muzică live, doar în Unirii
În Piaţa Unirii şi zona Cetate, terasele trebuie să fie aşezate pe podine. Muzica live la instrumente reci este admisă doar în Piaţa Unirii, în celelalte zone fiind interzisă sonorizarea. Orarul de funcţionare va fi între 8 şi 22, cu excepţia zonei Cetate, Pieţei Unirii, Complexului Studenţesc, unde orarul este 8 - 24.
Patronii vor terase permanente
Nici acest regulament nu mulţumeşte însă patronii, care au solicitat aprobarea teraselor permanente. Ei spun că demontarea la sfârşitul fiecărui sezon nu repezintă altceva decât cheltuieli suplimentare inutile. În fiecare an, zonele centrale ale oraşului, în special Piaţa Unirii, sunt invadate de terase. Pe o rază de doar câteva sute de metri pătraţi, anul trecut puteau fi numărate peste 30 de terase. Un calcul făcut tot în 2005 arăta că timişorenii au consumat aproximativ o mie de litri de bere pe zi, doar la terasele din centrul oraşului, de trei ori mai mult decât cantitatea de apă pe care o consumă o persoană