Amândoi erau absolvenţi de Drept. Mihai Mircea Timiş este rudă cu generalul Gheorghe Marcu, la acea vreme şeful Diviziei a II-a din CIE, mai apoi şeful rezidenţei de spionaj de la Londra. Marcu Amândoi erau absolvenţi de Drept. Mihai Mircea Timiş este rudă cu generalul Gheorghe Marcu, la acea vreme şeful Diviziei a II-a din CIE, mai apoi şeful rezidenţei de spionaj de la Londra. Marcu a fost cel care a coordonat în timpul regimului comunist operaţiunea supervizată personal de Nicolae Ceauşescu pentru vânzarea de evrei, şvabi şi saşi. În prezent, Marcu este un prosper om de afaceri.
"Am lucrat 21 de ani ca anchetator"
Cârcel a lucrat în cadrul CIE ca ofiţer acoperit, fiind în viaţa de zi cu zi procuror. Numele său apare în mărturiile despre uciderea disidentului anticomunist Gheorghe Ursu. Cârcel a lucrat, printre altele, ca anchetator la închisoarea Rahova, locul unde erau bătuţi disidenţii anticomunişti. Pe site-ul Fundaţiei Gh. Ursu este publicată şi o replică a lui Cârcel. "Poate să fi ridicat glasul la ei, dar să-i fi bătut? În 1985 eram procuror anchetator. Am avut foarte puţine tangenţe cu cazul
Ursu
, doar pe aspectele judiciare. Domnule, am lucrat 21 de ani ca anchetator!".Marin Cârcel a avut o ascensiune fulminantă după 1989, ajungând vicepreşedinte al Tribunalului Bucureşti. În 2003, a renunţat la funcţie în urma apariţiei zvonurilor că ar fi fost securist. A ajuns apoi judecător la Curtea de Apel. În această calitate a făcut parte recent din completul de judecată care a dispus arestarea jurnalistului Marin Gârleanu, din Vrancea, pentru implicarea în deţinerea de secrete militare. Este vorba despre documentele privind amplasarea trupelor româneşti din Afganistan. Cârcel apare ca judecător şi în cazul arestării lui Dinu Patriciu.
Conspirarea
În CIE, toţi ofiţerii de informaţii au primit din momentul an