Conducerea organizatiei sindicale reprezentative din cadrul SC "Laminorul" a facut primii pasi in negocierea acordului social cu actualul ofertant in cadrul procesului de privatizare a unitatii brailene. Potrivit legislatiei in domeniu, pina la o eventuala semnare a contractului de privatizare parcurgerea acestei proceduri este un pas important pe care orice ofertant trebuie sa-l parcurga.
Zilele trecute cele doua parti s-au intilnit, ocazie cu care sindicatul a prezentat un proiect al acestui acord social care ar urma sa devina parte componenta a contractului de privatizare, proiect cuprinzind principalele puncte de interes ale organizatiei sindicale atit pe partea de salarizare, cit si conditii de munca.
Pentru a afla mai multe detalii, ne-am adresat liderului organizatiei
sindicale din unitatea braileana, Constantin Iarca.
- Legislatia in domeniu va da un avantaj important in procesul de
negociere a conditiilor in care se va incheia un contract de privatizare a "Laminorul". Cum va veti folosi de acest atuu?
- Este foarte bine ca Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a impus aceste conditii. Din punctul nostru de vedere nu are importanta nationalitatea investitorului sau suma pe care o va plati pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni, ci investitiile la care se va angaja acesta dupa privatizare si, mai mult de atit, modul in care ofertantul isi va indeplini aceste obligatii investitionale. De curind, am avut o intilnire cu reprezentanti ai ofertantului si le-am prezentat citeva dintre punctele de interes ale sindicatului.
- Care ar fi prioritatile pe care le aveti in vedere in cadrul acestor negocieri?
- Ca o prima conditie, cerem pastrarea pe o perioada bine determinata a numarului actual de salariati. Mai precis pe o perioada de 5 ani. D