Sportul se impleteste la Cluj extrem de strans cu afacerile si cu politica. Echipele de fotbal, baschet sau volei au fost folosite, de-a lungul timpului, pe post de "aspiratoare" de voturi sau de generatoare de imagine pentru politicieni.
Mai nou, marile companii din judet au descoperit ca sponsorizarea unor sporturi poate atrage mari beneficii de imagine pentru ele, mai ales daca echipele respective se bucura de mediatizare.
Unul dintre oamenii de afaceri care au castigat o buna imagine prin intermediul sportului este patronul "CFR Ecomax" Cluj, Arpad Paszkany. Desi are o serie importanta de investitii in economia judeteana, el a capatat notorietate la nivel national dupa succesele extraordinare ale echipei de fotbal, care in trei ani a ajuns din mlastina Diviziei "C" in finala Cupei UEFA Intertoto.
Paszkany a reusit sa aduca la Cluj o serie de fotbalisti din echipa nationala sau care au jucat in competitii europene importante. Asa ar fi antrenorul-jucator Dorinel Munteanu, fostul fundas al Nationalei, antrenorul secund Gheorghe Mihali, fostul portar la "Steaua" Bucuresti, Martin Tudor, sau fostul atacant al echipei "Dinamo Zagreb", Dumitru Mitu.
Prin asocierea cu acesti jucatori, omul de afaceri a capatat prestigiu si faima. Insa acest lucru nu i-a deschis, insa, si portile unor institutii din administratia locala.
Consilierii judeteni au refuzat sa ii acorde lui Paszkany hotelul "Univers T", pe care patronul "CFR Ecomax" ar fi vrut sa il transforme intr-o baza sportiva de nivel european. De asemenea, compania sa a pierdut o licitatie organizata tot de Consiliul Judetean pentru construirea primului mall din Cluj-Napoca, in fata omului de afaceri din Iasi, Iulian Dascalu.
Acesta a sesizat, de altfel, rapid ca ar putea sa castige s