Omul de afaceri Alexandru Marian Iancu, arestat preventiv in dosarul Rafo, a fost pus in libertate, ca urmare a deciziei de ieri a Curtii de Apel Bucuresti care a admis contestatia inculpatului fata de decizia instantei inferioare. Concret, judecatorii au casat hotararea initiala, apreciind ca Tribunalul Bucuresti ar fi comis anumite vicii de procedura cand a emis mandatul pe numele omului de afaceri. Propunerea procurorilor de arestare a omului de afaceri se va rejudeca la instanta inferioara.
De altfel, miercuri, in fata judecatorilor Curtii, avocatul Ion Neagu a sustinut ca masura arestarii lui Marian Iancu a fost luata ilegal, fara a se demonstra care sunt indiciile temeinice sau probele care au stat la baza acestei masuri. Mai mult decat atat, avocatul a sustinut ca nota prin care s-a dispus masura arestarii lui Iancu a fost absolut identica cu cea prin care s-a dispus arestarea preventiva a lui Ovidiu Tender (in acelasi dosar - n.r.), fiind trecuta chiar aceeasi data de 3 martie.
Referitor la acest aspect, procurorul de sedinta a depus o incheiere rectificativa prin care data de 3 martie, din incheierea de sedinta prin care s-a dispus arestarea lui Marian Iancu, a fost corectata in 4 aprilie, data la care s-a luat aceasta masura.
Cu privire la argumentele procedurale in baza carora a fost luata masura arestarii, avocatul lui Iancu a sustinut ca privarea de libertate nu a fost justificata, nefacandu-se dovada ca a fost in interesul urmaririi penale.
Curtea de Apel Bucuresti a admis criticile avocatului lui Marian Iancu si a decis rejudecarea propunerii de arestare preventiva formulata de Parchet.
La data de 20 februarie, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) din cadrul Ministerului Public au dispus punerea in miscare a actiunii penale impotriva lui Ovidiu Tender si Mari