Situat in Dorobanti, zona care i se potriveste de minune am spune noi, "La Belle Epoque" este singurul restaurant cu specific belgian care poate fi luat in calcul din Bucuresti. Adus in Romania prin francizarea lantului de restaurante Belgian Beer Cafe, localul are aspect de pub veritabil, cazut in forfota din Capitala direct din vremurile bune ale anilor 1920-1940.
Imaginea de pub a "La Belle Epoque" este unitara de la intrare si pana la ultima masa - mesele, podeaua, barul si toate elementele de decor sunt naturale, fiind facute toate din lemn si caramida. Practic, in restaurant nu intalnesti pic de plastic, pana si meniul este din carton, iar filele sunt legate cu clame din inox. Peretii din caramida sunt "tapetati" cu obiecte de decor vechi, tablouri, reclame sau pagini de ziar de la 1900 si ceva...
Prima impresie pe care o lasa "La Belle..." este de tihna si de liniste, tocmai buna de altfel dupa un pranz, care poate fi servit aici cu zece euro. Dupa cum sustine managerul localului, pub-ul a preluat standardul occidental si ofera zilnic un meniu de pranz fix al carui pret nu depaseste suma de 35 lei noi, care este "afara" un fel de prag maxim cheltuit pentru masa de la mijlocul zilei. Alaturi de meniul de la pranz, "La Belle Epoque" are si cateva specialitati foarte apreciate de clienti: tocanita belgiana, preparata din carne de vita, dulceata de afine, ceapa, zahar brun si bere Leffe neagra, carne de vita flamanda cu sos de rosii, servita cu piure cu praz, somon cu sos de bere Hoegaarden, cu andive, zahar brun si rozmarin. In fiecare zi de vineri, restaurantul condimenteaza mesele de pranz ale clientilor cu supa de ceapa, preparata dupa reteta frantuzeasca, iar nici unul dintre piureuri nu exista in varianta simpla, doar din cartofi si unt, ci sunt imbogatite cu morcovi, praz sau telina.
Am lasat in mod intentionat pentru final prezentarea fel