Publicarea anchetei „Manastirea procurorilor", in urma cu doua saptamani, a starnit o adevarata furtuna.
Fotografia interzisa pe care am publicat-o si in care drumul catre inalta societate, parcurs de tinerii procurori ai anilor 1973-74, incepea la Scoala de Securitate de la Bran si se termina la Parchetul General, a facut ca site-ul nostru de internet sa faca fata cu greu numeroaselor solicitari, iar „Gazeta de Bucuresti" a inceput sa cam dispara de pe la chioscuri.
Dupa cateva zile, un cotidian a reluat ideea, publicand o lista cu 200 de judecatori si 300 de procurori, sefi de instante si de parchete, scolarizati, in perioada 1982-1983, la faimoasa CEPECA, sub coordonarea si atenta supraveghere a PCR si a Securitatii.
Am prezentat cazul procurorului Emil Costea, care a fost ranit prin impuscare pentru neexecutarea ordinelor securitatii si a fost nevoit sa fuga in Suedia.
Securistul Barbu & Branda promovat de Iliescu
Am relatat cazul unui colonel de la Securitatea Municipiului Bucuresti, care avea trecut pe legitimatie numele conspirativ Mihai Barbu, si care tinea legatura personal cu Nicolae Ceausescu. Dupa Revolutia asa-zis anticomunista din decembrie 1989, conspirativul Barbu a fost promovat de Ion Iliescu ca sef al Corpului de Control al Ministerului de Interne, mana dreapta a generalului Mihai Chitac.
Reamintim cititorilor ca Chitac este, pana acum, singurul ministru post-decembrist condamnat penal definitiv pentru expulzarea opozantului Doru Braia si iesit din inchisoare pe caz de boala. Dosarul Revolutiei de la Timisoara, in care Chitac este principalul acuzat, a fost trimis spre rejudecare.
Un alt Chitac, de data asta colonel, a condus in Transnistria tancurile separatistilor contra moldo