Guvernul Romaniei are 25 de ministri. Acestia se presupune ca au o moralitate deosebita, fiind gentlemani atat in viata de zi cu zi, cat si in afaceri. Gheorghe Copos este ministru, ministru de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniile mediului de afaceri si intreprinderilor mici si mijlocii si, totodata, important om de afaceri, fiind detinatorul Imperiului "Ana". Numai ca, in afaceri cel putin, Copos pare a fi un tepar demn de valutistii anilor ’90, care te trageau in piept fara scrupule.
La inceputul anului 2004, trei oameni de afaceri clujeni au decis sa cumpere pachetul majoritar al Hotelului Hilton din Bucuresti. La Hilton, grupul francez Vivendi avea 52,54% din actiuni, Athenee Palace avea 36,58%, iar CMC International avea 10,88%.
Mai departe, la Athenee Palace Ministerul Transporturilor (MTTC) detinea 39% din actiuni, SC Tehnofrig Cluj avea 21%, iar 40% din actiuni erau detinute de diferite persoane fizice. In aceste conditii, partea clujeana a incercat intai sa cumpere pachetul de 39% de la statul roman.
Statul a evaluat insa Athenee Palace la 80-100 milioane euro, in timp ce un evaluator independent a "spus" 3 milioane de euro. Partea clujeana a oferit MTTC 2,2 milioane euro pentru pachetul de 39%, dar statul nu a fost multumit. Cum Athenee Palace era imposibil de achizitionat, clujenii si-au indreptat privirea spre pachetul francezilor de la Vivendi.
Dupa indelungi negocieri si un schimb de scrisori, clujenii au ajuns la un acord de principiu cu francezii. Vivendi a evaluat Hilton-ul la 48-50 milioane euro si s-au cerut 22-25 milioane euro pentru pachetul lor de actiuni.
Clujenii au oferit 18,6 milioane euro pentru controlul la Hilton. Numai ca, in acest moment extrem de avansat al negocierilor cu Vivendi, a aparut Gheorghe C