Cosa Nostra ia lectii la Oradea. Scandalurile se tin lant. Asemeni unui buldozer, relatiile mafiote matura totul in calea lor dupa deviza: „Lasciati ogni speranza voi ch’entrate". Politia bihoreana este o familie fericita caci mai mult de 20% din angajatii sai sunt rubedenii.
Inca din 2004, judecatorii Sectiei Penale a Tribunalului Bihor au ajuns inculpati pentru coruptie dupa deviza: „Decat sa platesti un avocat, mai bine cumperi un judecator". Cuvantul de ordine a devenit favorizarea infractorului si luarea de mita.
SC Justitia SRL avea manageri de vaza, precum judecatorii Mariana Rosca, Elena Pop Blaga, Traian Munteanu, Adrian Popa si Mihai Viorel. Justitia bihoreana a fost zguduita, in ultimii patru ani, de numeroase scandaluri, in care magistrati sau procurori au fost cercetati, arestati sau trimisi in judecata pentru abuzuri grosolane si coruptie.
Hotararile judecatoresti definitive si irevocabile nu mai aveau nici o valoare, fiind inlocuite de o ploaie de ordonante date de procurorii corupti pana-n maduva oaselor.
Intr-un singur dosar, un procuror a dat 100 de NUP-uri pentru a favoriza jefuirea unui investitor american.
Traficul de influenta si de droguri a ajuns in Senat
Traficul de influenta a ajuns la inaltimi senatoriale, pana la Comisia parlamentara de combatere a coruptiei. Simultan, traficul de droguri al secretarelor senatorilor multiplica averile de miliarde ale potentatilor zilei. Reglarea de conturi intre procurori a devenit o afacere mascata, dar la lumina zilei.
Printre titlurile presei figurau: „20.000 de euro pentru o solutie favorabila dictata de procurorul Gheorghe Leuca", „Un procuror la munca de jos, de langa portjartier, isi indoaie in bataie amanta pe