La lucrarile Consiliului de Coordonare al organizatiei judetene au participat, in calitate de invitati, presedintele PD Emil Boc, ministrul Educatiei, Mihail Hardau, proaspat reales presedinte al PD Cluj-Napoca, presedintele interimar al PD Cluj, deputatul Daniel Buda, dar si presedintele OOA, senatorul Marius Marinescu, insotit de vicepresedintele organizatiei, subsecretarul de stat, vicepresedinte al Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie, Gabriela Vasile.
"Infiintarea OOA, in 2001, a fost primul pas al PD-ului spre doctrina populara", a declarat Marinescu, mentionand ca acesta a fost proiectul cu care s-a inscris el in PD, in acelasi an.
El a facut o afirmatie surprinzatoare, in contextul in care este cunoscut trecutul doctrinar de stanga al partidului, dar, mai cu seama, comportamentul de sorginte social-democrata, la care PD nu pare sa fi renuntat nici in ziua de azi: "electoratul PD este format din oameni de afaceri, femei si tineri", a sustinut Marinescu.
El a tinut sa precizeze ca principalul scop al OOA este sprijinirea intreprinzatorilor democrati pentru a face fata sistemului concurential cu care vor avea serios de furca dupa integrarea Romaniei in UE.
Marinescu nu a uitat sa aminteasca faptul ca, dupa aderare, 20% dintre IMM-urile din Cehia au dat faliment, in vreme ce in Ungaria, nu mai putin de 60% dintre IMM-uri au capotat in fata concurentei de pe piata europeana.
"OOA isi va gasi rostul"
Modul in care democratii inteleg sa-si sprijine propriii oameni de afaceri a fost, insa, devoalat, aproape explicit, de catre ministrul Hardau. In discursul sau catre afaceristii democrati clujeni, a tinut sa sublinieze faptul ca, la rectificarea bugetara de luna aceasta, "doua ministere apartinand P