Povestea vampirului Dracula este departe de a se fi incheiat, mai ales ca acel (deja celebru) contract dintre RA-APPS si Dracula Park SA este inca in vigoare. El a fost reziliat doar de catre regia de stat, proprietara terenului. Asta inseamna ca, pana la urma, justitia va avea ultimul cuvant.
Alianta D.A., alcatuita din oameni cu frica lui Dumnezeu, nu a agreat inca din start ideea unui parc de distractii sub semnul lui Dracula. Nu doar politicienii s-au opus insa, ci si o parte a societatii civile. Asa ca, in ultimii cinci ani, vampirul si-a cautat adapost ba pe la Bran, ba pe la Sighisoara, pentru ca intr-un final sa se opreasca langa Bucuresti, la Snagov.
Unde-s banii?
Ceea ce-i doare pe romanii (peste 13.000) care au subscris actiuni la Dracula Park este cand si cum isi vor primi banii inapoi. Vestile nu sunt tocmai bune. Sorin Marica, seful societatii Dracula Park SA, ne-a declarat ca sumele subscrise exista, dar, din punct de vedere legal, nu pot fi inapoiate.
Potrivit articolului 134 din Legea 31 din 1990 republicata, o persoana se poate retrage dintr-o societate pe actiuni doar daca se schimba forma de organizare, sediul, obiectul de activitate etc. Ceea ce se pare ca nu s-a intamplat.
„Regia a reziliat contractul unilateral, fara sa ne intrebe daca suntem de acord", a spus Sorin Marica, lasand sa se inteleaga ca pana la urma justitia va decide soarta parcului de distractii.
Asadar, pentru ca oamenii sa-si poata retrage banii este nevoie de anularea legala a contractului dintre Dracula Park SA si RA-APPS, iar asta nu se poate face in conditiile de fata decat la tribunal.
Mai era o varianta, cotarea la Bursa, ceea ce ar fi permis tranzactionarea actiunilor. Problema este ca acest deziderat nu a fost aprobat de CNVM.
„Blade" in varianta romaneasca
Eugen Nicolaescu (PNL)