Politicienii mureseni sustin fara rezerve interzicerea migratiei politice * Cu toate acestea, cele doua partide ale Aliantei DA desfasoara campanii puternice de racolare. De la schimbarea puterii pana in prezent, cel putin douazeci de primari au cedat ofertelor venite din partea liberalilor si a democratilor. Partidele mai au timp pana in vara pentru a atrage primarii altora
Odata cu intrarea in vigoare a modificarilor Legii 383/2004 privind statutul alesilor locali, primarii, viceprimarii si consilierii locali nu vor mai avea voie sa-si schimbe culoarea politica in timpul exercitarii mandatului, sub sanctiunea eliberarii din functie.
Initiativa de a interzice migratia politica apartine deputatilor Ioan Oltean (PD) si Dan Motreanu (PNL) si a fost lansata in primavara anului trecut, ca o concretizare a promisiunilor din campania electorala, cand cele doua partide ale Aliantei DA au condamnat vehement practicile fostului partid de guvernamant, PSD, care a reusit in perioada 2000-2004 sa atraga, la nivelul tarii, sute de primari.
De altfel, discursul post-electoral al liberalilor si democratilor a fost unul limpede, in sensul ca imediat dupa castigarea puterii, prin vocea deputatului Eugen Nicolaescu, liberalii mureseni au anuntat ca timp de sase luni portile partidelor sunt ferecate pentru "traseisti", urmand ca ulterior orice cerere de adeziune, mai ales cele venite din partea unor fosti membrii PSD, sa fie foarte bine analizate.
Campania liberalilor
Cu toate acestea, campania de racolare a primarilor a fost inceputa chiar de PNL, prin aducerea in partid a social-democratului Mircea Rusu, de la Band, care la acel moment - iunie 2005 - declara "sunt liberal de 22 de ani.
Valorile liberale nu-mi sunt straine, ci, mai mult, ma contin",