Stie deja toata lumea ca infrastructura este un punct slab al Romaniei, iar pentru a imbunatati situatia, municipalitatile trebuie sa faca rost de sume importante de bani. Primariile au de ales, pentru a face fata cheltuielilor, daca apeleaza la clasicele credite bancare sau la emisiuni de obligatiuni. Gropile din asfalt, acolo unde acestea exista, canalizarea deficitara in orase, in unele cazuri lipsa digurilor care sa protejeze orasele de inundatii, toate aceste probleme nec
Stie deja toata lumea ca infrastructura este un punct slab al Romaniei, iar pentru a imbunatati situatia, municipalitatile trebuie sa faca rost de sume importante de bani. Primariile au de ales, pentru a face fata cheltuielilor, daca apeleaza la clasicele credite bancare sau la emisiuni de obligatiuni.
Gropile din asfalt, acolo unde acestea exista, canalizarea deficitara in orase, in unele cazuri lipsa digurilor care sa protejeze orasele de inundatii, toate aceste probleme necesita eforturi financiare semnificative.
In urma cu un an de zile, obligatiunile pareau sa fie preferate de primarii. Asta datorita dobanzii mai mici pe care o puteau plati municipalitatile si a cererii mari pentru astfel de instrumente, fapt ce asigura oricarei primarii succesul unei emisiuni de obligatiuni.
Prezentul nu mai arata la fel. Orasele se indatoreaza in continuare, insa concurenta mai mare din zona bancara a coborat mult costul obtinerii unui credit. Obligatiunile pe care le astepta toata lumea pentru sfarsitul lui 2005 si inceputul lui 2006 nu au mai aparut, si nici nu exista zvonuri ca in viitorul apropiat va fi altfel. In afara de Timisoara si Targu Mures, care pregatesc noi obligatiuni in perioada urmatoare, nu se mai aude nimic din aceasta directie.
Daca,