Din prostie sau încăpăţânare, ADS a lăsat în paragină 200 hectare de viţă nobilă, la Băgaciu zona comunei Găneşti, după ce le-a preluat de la SC Agrozooviticola.
Primarul comunei Găneşti, Vegh Iosif, a declarat că se luptă de aproape doi ani cu Agenţia Domeniilor Statului pentru ca primăria să ia în administrare (sau să primească înapoi pentru a le retroceda localnicilor, conform Legii 274) peste 40 hectare de vie nobilă, care zac în paragină. Vegh a arătat că, în ciuda demersurilor făcute pentru preluarea viilor, ADS a refuzat să le cedeze sau să numească un administrator, deşi nu le lucrează nimeni."Cei de la ADS mi-au spus că legea prevede că viile şi lacurile nu se retrocedează şi că ei nu le dau", spune Vegh, care susţine că la fel se întâmplă şi cu clădirile din zonă care au aparţinut SC Agrozooviticola SA Seuca.
Nelucrate de doi ani, viile se degradează iremediabil
Întrucât suprafeţele amintite nu sunt tratate, îmbolnăvesc şi restul viilor din zonă, iar dacă şi în acest an viile respective nu vor mai fi lucrate vor fi compromise definitiv, fără vreo şansă de reabilitare. "Statul nu a avut niciodată terenuri în Găneşti, până la colectivizare, nu văd de ce ar avea acum. Nu m-ar deranja să văd că viile sunt întreţinute, indiferent de cine, dar sunt în paragină şi îmbolnăvesc toate viile din zonă", a precizat Vegh Iosif. Cele 40 de hectare nu au mai fost lucrate de doi ani, ca urmare a proceselor în care este implicată Agrozooviticola SA Seuca şi cumpărătorul acţiunilor majoritare, Triţă Făniţă. SC Agrozooviticola Seuca datorează primăriei peste un miliard de lei vechi, mai afirmă Vegh, care e gata să renunţe la bani dacă ar primi în compensaţie clădirile sau viile.