In spatele luptei impotriva coruptiei se dau mici batalii nevazute.
Jandarmi, jurnalisti, judecatori, martori involuntari si cruciati veseli masoara cursul justitiei la inceput de an.
Pe malul drept al Dambovitei, in Bucuresti, o cladire pare ca respira doar conectata printr-o serparie de cabluri electrice prinse de patru masini cu "palarii" pentru transmisie prin satelit.
Firele te conduc - printre jadarmi, borfasi care-si cauta scaparea si soti posomorati in asteptarea divortului - intr-un hol al Tribunalului Bucuresti, unde un cameraman inca isi scutura un picior, iar din pantofi picura apa. Intrase in cladire cu spatele, avand o singura grija: sa nu-l piarda din fata obiectivului pe Ovidiu Tender, si n-a reusit sa fereasca balta statuta de langa bordura.
Printre cei peste 50 de reporteri care l-au insotit pe "audiatul" Tender pana in sala de judecata cativa se resimt. In gramezile care se formeaza de obicei pe langa personajele celebre care viziteaza Parchetul General sau tribunalul se impart coate in ficat, se paseste stramb, dar exact pe bombeurile colegilor, se incolacesc pe trupuri diverse cabluri de transmisie si se injura scurt si precis.
Evenimentul de impact
Televiziunile de stiri isi trimit si cate doua echipe de jurnalisti la audierea unor "invinuiti" cunoscuti, una la usa, alta in "burta" cladirii, pentru ca transmisia in direct sa nu sufere intreruperi. Preluarea personajului se face lin, starile si trairile acestuia se transmit live pana la usa salii de judecata, pentru a ostoi setea de justitie a poporului acumulata in ani de liniste.
Vlad Petreanu, redactor-sef la Antena 3, nu crede ca este exagerata transmiterea unui asemenea eveniment in direct, cu doua camere de luat vederi. "In cazul "Patriciu", de exemplu, am pus doua camere pentru ca desfasurarea evenimentului era