Un avocat timisorean a fost agresat in timpul unei executari silite, dupa ce a reclamat ca licitatia la care ar fi trebuit sa ia parte in calitate de reprezentant al debitorului a fost ilegala. Scandalul declansat are in prim-plan un caz de camatarie, unul dintre "actori" fiind patronul unei case de schimb valutar din orasul de pe Bega.
Avocatul Carmen Obarsanu acuza ca, desi au fost solicitate sa intervina in conflict, echipele de politisti si jandarmi au asistat pasive la incident. Mai mult, dupa insistente, la fata locului si-a facut aparitia si un politist de la Serviciul Economic al IPJ, care, insa, "doar a deschis usa, a privit si apoi, fara un cuvant, a plecat pur si simplu".
"In 1995, Constantin Neacsu, proprietarul casei de schimb valutar "Narcos", i-a imprumutat clientei mele suma de 5.000 de marci germane, ocazie cu care, in garantie, a fost incheiat un contract de vanzare-cumparare pentru apartamentul femeii", a spus avocatul Carmen Obarsanu. Un an mai tarziu, imprumutul a fost restituit, astfel ca s-a solicitat restiturea locuintei puse drept gaj.
"In 12 noiembrie 1996, Neacsu a incheiat cu un alt membru al familiei un nou contract de imprumut, de mana, conform caruia clienta mea ar fi imprumutat suma de 13.000 de marci pentru care a garantat cu acelasi apartament. De fapt, la acea data, apartamentul apartinea, conform actelor, lui Neacsu si nu femeii", mai sustine avocata.
Doua zile mai tarziu, proprietarul casei de schimb valutar "Narcos" i-a vandut familiei respective inapoi apartamentul, instituind in CF (cartea funciara) interdictie de instrainare. Pretul a fost stabilit la 12 milioane de lei, echivalentul la acea vreme a 13.000 DM. "De fapt, cele 13.000 de marci reprezentau dobanda imprumutului", a adaugat Carmen Obarsanu.
Ulterior, Ne