Ziaristul Mircea Toma (foto) a tinut ieri o conferinta de presa in care si-a exprimat revolta fata de posibilitatea ca, in Romania anului 2006, telefoanele jurnalistilor si ale procurorilor sa fie interceptate de structuri specializate. "Imi bag picioarele!", a spus Toma, dupa ce a catalogat intalnirea lui, dintr-un bar al Capitalei, cu procurorul militar al DNA, Vasile Doana, si Mihai Anitei, inculpat in dosarul RAFO, (7 aprilie 2006), ca fiind una tip "jurnalist-sursa".
ACUZATII. "Urmarirea noastra din 7 aprilie a fost facuta pentru favorizarea infractorilor, beneficiarii fiind marii infractori: Parchetul General si Cotroceniul", a spus Toma, subliniind ca va cere CSAT sa-i comunice daca a fost interceptat. El a sarit nu doar la gatul presedintelui Basescu (pe care l-a nominalizat ca "sef al tuturor serviciilor secrete"), ori la cel al procurorului general Ilie Botos. Acuzatiile i-au lovit chiar si pe doi dintre "coechipierii" ministrului Justitiei, Monica Macovei. Este vorba despre seful DNA, Daniel Morar, si despre procurorul-sef de sectie Dorin Tulus. Primul a intrat in gura jurnalistului ca sef al unei structuri care "si-a pierdut coltii, dupa ce a intrat in subordinea lui Ilie Botos", ca sef al unui DNA "intimidate si care si-a muiat genunchii". Dorin Tulus a fost pus la zid ca autor al unui "simulacru de cercetari in dosarul RAFO, referitor la spagile unor demnitari", in scopul musamalizarii, dupa ce ar fi luat dosarul de la procurorul Doana.
Toma a lansat apoi dezvaluiri tip bomba. El a sustinut ca intalnirea din 7 aprilie a survenit publicarii unor informatii despre presupusa mita pe care ar fi primit-o Ilie Botos de la reprezentanti ai firmei Interlink, date cuprinse intr-o plangere in care apar numele lui Corneliu Iacobov si Viorel Hrebenciuc. "Plangerea facea referiri la ce a facut cuplul Hrebenciuc - Iacobov cand controla Rafo, cum au aranja