Asfaltul ieftin promis de primarul Florea in urma cu doi ani i-a costat pe mureseni peste 32 de miliarde lei l Verificarile efectuate de Curtea de Conturi cu privire la asocierea dintre municipalitate si Aspharom au scos la iveala incalcari ale legii greu de imaginat l Deturnare de fonduri, gestiune paguboasa, fals in acte si contracte incheiate fara licitatii sunt doar cateva dintre neregulile ce se regasesc in dosarul Aspharom-Asfamur, ajuns acum pe masa DNA l Raportul controlorilor financiari pune un verdict clar: eforturile financiare sustinute de bugetul local au fost angajate in beneficiul partenerului privat si nu al autoritatii locale. Capii dezastrului: Dorin Florea si Doru Opriscan.
In anul 2002, Primaria Targu Mures initia un proiect care urma sa aduca orasului asfalt la un pret sub orice concurenta, in conditiile in care ambitiile declarate ale primarului Dorin Florea vizau investitii majore in reabilitarea infrastructurii rutiere a municipiului.
Conceput sub forma unui parteneriat public-privat, acest proiect presupunea demararea unei colaborari cu un investitor privat, Walter Peteranderl, patronul societatii Aspharom, in vederea instalarii pe raza orasului a unei statii de producere a asfaltului, suma prevazuta in bugetul local pentru 2003 in acest sens fiind de 10 miliarde lei.
Potrivit raportului CC, inca de la debut afacerea este marcata de nereguli, prin faptul ca initierea procedurilor privind realizarea investitiei s-a facut fara respectarea etapelor si conditiilor prevazute de lege.
Astfel, nu s-a realizat un studiu de prefezabilitate pe baza caruia sa se intemeieze oportunitatea unei asemenea investitii, iar Primaria nu a facut publica intentia de initiere a unui parteneriat public-privat, ceea ce reprezinta atat o incalcare a legii, cat si a principiilor