Clopotele bisericii au bătut minute în şir. Oamenii au început să strângă lucrurile şi să le mute pe la rude. "Toată noaptea am stat de veghe, să nu vină apa peste noi. Ne aşteptăm la ce Clopotele bisericii au bătut minute în şir. Oamenii au început să strângă lucrurile şi să le mute pe la rude. "Toată noaptea am stat de veghe, să nu vină apa peste noi. Ne aşteptăm la ce e mai rău. Trăim o adevărată Săptămână a Patimilor", a declarat, cu lacrimi în ochi, o bătrână. Între timp, peste 600 de jandarmi, militari şi localnici încercau să consolideze digul. "Să facem totul să salvăm digul", striga disperat prefectul judeţului, Nicolae Giugea.
Preventiv, edilii comunei au dispus închiderea cârciumilor din localitate, pentru ca oamenii să nu fie tentaţi să-şi verse necazul în băutură. Autorităţile au declarat că dacă stăvilarul va ceda, în afară de Bistreţ, alte şase localităţi riscă să fie inundate. Zece autobuze au fost pregătite să evacueze peste 10.000 de oameni. Stăvilarul de la Bistreţ funcţiona înainte de 1989. După, oamenii au furat ce s-a putut şi l-au distrus.
Au apărut samsarii de grâu
În comună au apărut şi bişniţarii. Auzind că Bistreţul e pe cale să fie evacuat, mai mulţi "afacerişti" încercau să dea lovitura. Ei mergeau din casă în casă şi le spuneau oamenilor că vor să le cumpere grâul cu 1.000 de lei kilogramul. Asta, în timp ce grâul se vinde cu 3.000-3.500 de lei kg. "Mai bine să-l ia apa, decât să-l vindem la samsari", a spus revoltat un localnic.
Noapte în corturi improvizate
Localitatea Rast era ieri pustie. Doar câţiva localnici se mai aflau în comună, refuzând să-şi părăsească locuinţele. Pe câmpurile de la ieşirea din Rast, peste 200 de oameni au încropit o tabără, refuzând să se ducă în adăposturile puse la dispoziţie de autorităţi. Ei şi-au petrecut noaptea în corturi improvizate. "Vom sta aici până