de la 31 august 2004, din Bersheva, când au murit 16 persoane, el îndoliind şi una dintre marile sărbători ale evreilor - Pessah. Între timp, numeroşi oameni au condus pe ultimul drum victimele de la 31 august 2004, din Bersheva, când au murit 16 persoane, el îndoliind şi una dintre marile sărbători ale evreilor - Pessah. Între timp, numeroşi oameni au condus pe ultimul drum victimele locale ale tragediei, care, conform tradiţiei evreieşti, sunt înhumate imediat.
Pe acest fundal de plumb a apărut şi o undă de uşurare: printre răniţii foarte grav nu se mai află concetăţeni de-ai noştri. În Israel, atmosfera e foarte încărcată, o stare de agitaţie şi de nervozitate fiind vizibilă la tot pasul. S-au suplimentat masiv măsurile de securitate, întrucât serviciile de informaţii au anunţat că există câteva zeci de ameninţări cu noi atentate. În paralel, se încearcă să se afle cum a putut teroristul Samir Hamid, 21 ani, din Jenin (Cisiordania), să se strecoare până în acel loc din Tel Aviv. La rândul lui, Jihadul Islamic, care a revendicat atentatul, a distribuit o casetă video în care kamikazele îşi citeşte testamentul, având o bandană neagră pe frunte şi ţinând în mâini Coranul şi un Kalaşnikov. Tatăl lui a fost arestat de armata israeliană, iar mama lui spunea că fiul plecase de acasă de câteva zile şi a aflat din presă că el e autorul atentatului.
"Tata ne-a apărat cu trupul lui, apoi s-a prăbuşit"
Presa israeliană a relatat cutremurătoa-rele poveşti ale unor victime. Astfel, Philippe Balhacen, 45 de ani, din Ashdod, venise la Tel Aviv cu cei mai mici din cei patru copii (Linor, 15 ani, şi Ori, 12 ani) să le cumpere îmbrăcăminte de Paşte. "Când s-a auzit explozia, papa m-a îmbrăţişat pe mine şi pe Linor. Apoi mi-a zis să iau telefonul, s-o sun pe mama şi să-i spun că a fost un atentat", povestea, printre lacrimi, Ori. După aceea, tatăl s-a pră