PASTI Indiferent de cati bani au in buzunare, romanii fac eforturi pentru a pune cat mai multe bucate pe masa de Pasti. Apetitul lor pentru cumparaturi face ca incasarile comerciantilor sa creasca precum voinicul din poveste.
Saptamana Patimilor nu mai este doar o perioada de purificare spirituala, ci si o goana nebuna dupa cele trebuincioase pentru masa pascala. Gospodine in cautare de carne de miel, cozonaci, pasca, oua, ceapa si usturoi verde, vin rosu si cadouri "de la iepuras" au luat cu asalt supermarketurile si pietele.
NERVI. Cumparaturile la supermarket sau hipermarket au devenit o adevarata aventura. Cozi kilometrice la case, aglomeratie printre rafturile cu produse, carucioare care te izbesc sau te calca pe picioare, nervi intinsi la maximum. "Domnule, daca nu stii sa conduci caruciorul ar trebui sa-ti iei un cos", l-a apostrofat un tinerel pe cel care i-a taiat calea si i-a ciocnit "masina". Si de aici pana la o cearta in toata regula, cu injurii si chiar amenintari cu bataia, nu a mai fost decat un pas. Spre disperarea sotiilor care incercau sa-i potoleasca pe cei doi cocosi. Cu toate acestea, majoritatea bucurestenilor prefera sa mearga in aceste magazine, pentru ca pot sa ia tot ce le trebuie dintr-un singur loc.
ABUNDENTA. Preturile? Parca putin mai mari decat anul trecut, dar traditia e traditie si Pasti fara miel, oua vopsite, cozonaci si vin nu se poate, imi spune o doamna care cotrobaia cu spor prin frigiderul cu miei - 15-17 lei noi kilogramul. Pentru un cofrag cu 30 de oua mai scoti din buzunar inca 6-8 lei noi. Mai sunt si oua deja vopsite, dar la un pret de 8-9 lei caserola cu 10 bucati nu se inghesuie prea multi sa le achizitioneze. Si la cozonaci, oferta e mare. Unul mai ieftin costa vreo 3 lei noi, in timp ce un panetone cu ciocolata ajunge la peste 10 lei noi.
Doua milioane, trei milioane, patru, zece milioane, fiec