Autorităţile ţin secrete posibilele locaţii, de teama revoltei oamenilor până acum, autorităţile judeţene au deja acordul consiliilor locale de la Ghizela şi de la Tormac. De această dată, s-ar putea însă ca membrii Comisiei economice să se împotrivească, pe motivul că cele două localităţi sunt prea departe de Timişoara. În cazul comunei Tormac, este vorba de peste 30 de kilometri, iar în cazul Ghizelei, de aproape... 60 de kilometri. Gunoiul transportat pe o distanţă prea mare creşte costurile. Viorel Sasca, preşedintele Comisiei economice din Consiliul Judeţean Timiş, e de părere că o distanţă de sub 20 de kilometri ar fi "acceptabilă".
Trei-patru variante "rezonabile"
În cărţi mai sunt, printre altele, localităţile Deta, Denta, Ciacova, Racoviţa şi Ghilad. "Noi analizăm acum toate locaţiile, împreună cu Apele Române, pentru ca zonele să nu fie inundabile. Din cele 12 posibilităţi, trei-patru sunt rezonabile. Unele sunt oferte private, iar altele, care au prioritate, au venit din partea consiliilor locale", a declarat Constantin Ostaficiuc, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş. De la început, ideea construirii unui deponeu ecologic a funcţionat ca o sperietoare pentru cei care locuiesc în zonele vizate. Autorităţile s-au izbit de refuzul localnicilor la Covaci (numai la câţiva kilometri de Timişoara) şi la Chevereş, unde a fost organizată chiar o revoltă.
Finanţarea, în pericol
Proiectul beneficiază de o finanţare de aproximativ 35 de milioane de euro de la Banca Mondială. De teamă că ar putea pierde această finanţare, autorităţile judeţene au făcut apel la primăriile de pe o rază de 50 de kilometri de Timişoara să pună la dispoziţie cele 60 de hectare de teren necesare. Groapa de la Parţa trebuie să fie închisă până la începutul anului 2008. Pentru închiderea acestei adevărate bombe ecologice sunt necesare cinci mili