Omleta cu somon si lamaie.
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 oua, 1 tulpina de praz, 2 linguri unt, coaja rasa de la 1/2 lamaie, sare, piper, 150 g somon afumat, 4 linguri marar verde tocat, putina zeama de lamaie.
Mod de preparare:
Se bat ouale cu sarea, piperul si coaja rasa de lamaie.
Se taie tulpina de praz rondele subtiri. Se incinge untul intr-o tigaie si se calesc putin rondelele de praz. Se scot 3/4 din ele din tigaie, se toarna peste cele ramase 1/4 din cantitatea de oua batute si se face o omleta. In acelasi fel se fac si celelalte 3 omlete.
Se taie somonul fasii subtiri si se amesteca cu mararul tocat si putina zeama de lamaie.
Se intinde umplutura astfel preparata peste omlete, se pliaza omletele in doua si se servesc fierbinti.
Placintele cu ciuperci "au gratin"
Ingrediente (pentru 4 persoane): 160 g faina, 250 ml lapte, 2 oua, 3 crengute de cimbru, sare, 400 g ciuperci, 2 cepe mici, 2 linguri ulei de masline, 150 g branza topita, piper macinat.
Mod de preparare:
Se prepara aluatul de placintele din faina, lapte si oua, la care se adauga putina sare si frunzulite de cimbru taiate cu foarfeca.
Se taie ciupercile in 4. Ceapa, curatata, se taie marunt si se prajeste in uleiul incins. Se adauga ciupercile, se condimenteaza cu sare si piper si se dunstuiesc, pana ce se evapora toata zeama.
Se unge o tigaie cu ulei si se prajesc, pe rand, placintelele, dupa care se aseaza intr-o tava si se presara peste ele ciupercile si bucati de branza topita. Se dau la cuptor, sub grill, si se gratineaza (pana ce incepe sa se topeasca branza). Inainte de a le servi, se pot garnisi cu frunzulite de cimbru.
Miel cu sos de oua si branza
Ingrediente (pentru 4 persoane): Pentru sos - 4 oua fierte tari, 150 g branza feta (sau telemea), 50 g masline verzi fara samb