Inca o analiza din seria inceputa in 2005 si dedicata aurului. De ce sa asteptam ca bursa din Bucuresti sa reinvie (poate o data cu Pastele) sau ca produsele derivate sa intre in functiune, cand oportunitatile abunda in orice alta piata externa? Aurul si firmele de exploatare a lui sunt in focus de cativa ani, iar performanta lor intrece orice performanta de la BVB. Ce spun graficele despre aur? Multi dintre cititori isi pot crea chartul alaturat, unde imediat sub pret
Inca o analiza din seria inceputa in 2005 si dedicata aurului. De ce sa asteptam ca bursa din Bucuresti sa reinvie (poate o data cu Pastele) sau ca produsele derivate sa intre in functiune, cand oportunitatile abunda in orice alta piata externa? Aurul si firmele de exploatare a lui sunt in focus de cativa ani, iar performanta lor intrece orice performanta de la BVB.
Ce spun graficele despre aur? Multi dintre cititori isi pot crea chartul alaturat, unde imediat sub pret avem indicatorul RSI pentru noua perioade. Se vede clar ca media de 50 de zile, MM50, este un suport sigur de la jumatatea lui 2001 incoace. Trendul este format de “higher highs, higher lows”, ceea ce defineste unul clar ascendent. Din iulie 2005, el a devenit mai accentuat, ceea ce a implicat o posibilitate de recul mai puternic. Cele doua suporturi, B-C si A-B, sunt doua valori unde aurul se poate retrage fara a provoca o deviere severa de la trendul principal (600 USD/uncie, respectiv 510). Astazi, RSI(9) se afla la valori de peste 80 si, in acelasi timp, comparabile cu topurile de pret precedente. Ne asteptam la un recul si din cauza verticalitatii cresterii recente; o scadere de 8% ar fi normala, cu un suport la high-ul precedent de 570 in februarie 2006.
Evolutia pretului