ai reţelei.Cei patru cămătari, aduşi de mascaţi în arestul poliţiei sibiene, s-au bucurat de câteva zile de libertate, după ce au fost eliberaţi de Tribunalul din Sibiu, la 20 aprilie. ai reţelei.
Cei patru cămătari, aduşi de mascaţi în arestul poliţiei sibiene, s-au bucurat de câteva zile de libertate, după ce au fost eliberaţi de Tribunalul din Sibiu, la 20 aprilie. Nemulţumiţi de decizia de la Sibiu, reprezentanţii Direcţiei de Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate (DIICOT) - Biroul Teritorial Sibiu au făcut recurs la Curtea de Apel Alba Iulia şi astfel numărul celor arestaţi în dosarul cămătarilor "Ciurarii" a ajuns la nouă.
Majoritatea cămătarilor se află după gratii
Clanul "Ciurarii", format din 16 cămătari, care acţionau de doi ani în municipiul Mediaş, a fost prins, săptămâna trecută, de poliţiştii sibieni. Doi dintre membrii clanului se ascund în continuare, iar din cei 14 cămătari prinşi, nouă au fost reţinuţi, restul de cinci fiind puşi în libertate. şeful IPJ Sibiu, comisarul-şef Mircea Bârgoz, se declară mulţumit. În opinia sa, clanul cămătarilor din Mediaş a fost anihilat, deşi doi dintre membrii acestuia încă nu au fost prinşi, nefiind acasă când s-au făcut percheziţiile. "Eu consider că poliţia şi-a făcut datoria. Dacă tai tentaculele, este uşor să anihilezi un grup infracţional organizat. Oamenii din Mediaş, care au avut de suferit din cauza infractorilor, ne sună să ne mulţumească şi considerăm că ne-am făcut treaba bine", a declarat Mircea Bârgoz.
Descindere cu "mascaţi"
Prinderea celor 14 membri a fost cea mai mare acţiune în forţă a poliţiştilor sibieni, care au fost ajutaţi de SRI, procurorii DIICOT, dar şi de zeci de "mascaţi" din Detaşamentul de Intervenţie Rapidă din trei judeţe - Sibiu, Alba şi Hunedoara. De asemenea, la descinderile din municipiul Mediaş au participat şi efective din