Ministrul Mediului, Sulfina Barbu, a recunoscut ieri ca reprezentantii ministerului la carma caruia se afla si, implicit, ai Guvernului, stiau, in-ca de la finele anului trecut, care sunt zonele predispuse la inundatii. Vina pentru impli-carea tardiva a autoritatilor a fost data, ca de obicei, pe capriciile vremii. SINISTRATI. Peste 5.000 de romani au fost afectati pana acum de revarsarile fluviului din ultimele saptamani FOTOREPORTAJ
Sulfina Barbu a declarat ieri, in direct la Realitatea TV, ca reprezentantii Ministerului Mediului stiau cel putin din ianuarie care sunt zonele predispuse la inundatii.
Mai mult, digurile cu probleme de rezistenta ar fi fost identificate, in urma unor expertize, inca de anul trecut, dar, conform Sulfinei Barbu, vremea nefavorabila nu ar fi permis refacerea lor.
IARNA NU-I CA VARA. "Iarna nu ne-a lasat sa reparam digurile", a spus, stupefiant de senina, Sulfina Barbu (foto) in emisiunea "Deschide lumea". Ministrul a mai sustinut ca studiul de diagnosticare a tuturor lucrarilor hidrotehnice, cu punctele sensibile ale acestora, a fost pus la dispozitia tuturor prefectilor (chemati la Guvern in acest sens) si ca, in aceasta primavara, s-ar fi demarat anumite lucrari de investitii in domeniu, insa inundatiile au stopat lucrarile.
Sulfina Barbu a confirmat si faptul ca Executivul stia, inca din ianuarie, ca in aprilie vor avea loc inundatii in perimetrul vecin Dunarii. Cu toate acestea insa, Ministerul Mediului a pus la dispozitia mass-media abia la data de 14 aprilie 2006 o informare de presa privind "obiectivele potential afectabile pentru un debit maxim de 16.000 mc/s".
UNDE-I DOLJUL? Curios insa, intre cele 112 obiective potential inundabile nu apare localitatea doljeana Rast, poate cea mai afectata din zona, unde oamenii au fost stramutati aproape in totalitate pe un camp invecinat, fiind adapostiti