Doar 17% din tineri consideră că şcoala răspunde în mare măsură nevoilor pieţei muncii, se arată în studiul "Situaţia tinerilor din România", dat publicităţii, recent, de Asociaţia Doar 17% din tineri consideră că şcoala răspunde în mare măsură nevoilor pieţei muncii, se arată în studiul "Situaţia tinerilor din România", dat publicităţii, recent, de Asociaţia Pro-Youth.
Principalele probleme ridicate de tineri referitor la învăţământ sunt: asigurarea unui mediu şcolar adecvat, creşterea salariilor profesorilor, îmbunătăţirea calităţii cursurilor, programa prea încărcată, stabilitatea conţinuturilor predate şi a metodelor de evaluare finale, îmbunătăţirea comunicării între minister şi şcoală, mărirea alocaţiei, reamenajarea şcolilor.
Părinţii - sursa de venit a tinerilor
Peste 60% din tineri sunt dezamăgiţi de condiţiile în care un tânăr se poate realiza, de viaţa politică din ţară şi de piaţa forţei de muncă. Peste 65% din tinerii cu vârste cuprinse între 14 şi 29 de ani, locuiesc cu părinţii. Totodată, peste 30% din tinerii între 25 şi 29 de ani locuiesc cu părinţii, doar 30% din ei având o locuinţă în proprietate. Numai 3,3% din tineri au tot ce îşi doresc, 27% din ei au venituri care le ajung doar pentru strictul necesar, iar 35,4% duc un trai decent, dar nu-şi permit cheltuieli deosebite. Sursa principală de venit a tinerilor o constituie părinţii sau alte rude (75,6%), urmată cu 33,8 procente de salariu. 60% din tineri nu desfăşoară o activitate aducătoare de venituri. Procentul tinerilor care lucrează "la negru", fără contract de muncă, este destul de mare, ajungând la 17,6%, cei mai mulţi dintre ei, 62%, având contract de muncă pe perioadă nedeterminată. Tinerii cred că cei bogaţi fac bani mulţi pe seama angajaţilor şi privesc justiţia din România ca inechitabilă, în sensul că legea se aplică diferit la cei bogaţi faţă de cei săraci