Ministerul Finanţelor Publice intenţionează să pună punct discuţiilor cu reprezentanţii mediului de afaceri referitoare la modificările Codului Fiscal până pe 5 mai, urmând ca în perioada imediat următoare să fie transmisă Guvernului pentru deliberarări, iar până la sfârşitul lunii, Parlamentul să îşi de acordul asupra legii de modificare a Codului Fiscal.
Tănăsescu
vede colaps
Fostul ministru al Finanţelor, Mihai Tănăsescu (foto stânga), a declarat, pentru hotnews.ro, că „România va intra în colaps financiar în 2007”. El susţine că politica actualului Executiv creează un deficit bugetar care va fi resimţit cu precădere după aderarea la Uniunea Europeană. Fostul ministru susţine că ar trebui adoptată o strategie care să majoreze veniturile la bugetul consolidat al statului pentru a se face faţă cheltuielilor la care vom fi supuşi după aderare.
Totodată, Tănăsescu a criticat instabilitatea legislativă din domeniul fiscal care a creat nervozitate în mediul de afaceri în ultimii doi ani. În decurs de un an şi jumătate, Codul Fiscal a înregistrat nu mai puţin de patru modificări. Ce a uitat însă Tănăsescu, este că politica fiscală a actualului Guvern a dus la creşterea veniturilor la bugetul statului mult peste valoarea lăsată de cabinetul Năstase în 2004.
Lărgirea bazei
de impozitare
Senatorul Varujan Vosganian (foto dreapta), fost posibil ministru de Finanţe înainte de instalarea cabinetului Tăriceanu, spune că modificările care vor fi făcute acum la Codul Fiscal nu vor afecta stabilitatea fiscală, deoarece vor fi valabile abia de la 1 ianuarie 2007. Mai mult, noua formă va permite investitorilor străini să fie tot mai interesaţi de ţara noastră.
Filosofia fiscală elaborată de Ministerul Finanţelor Publice s-a bazat până acum pe câteva principii clare, cum ar fi lărgirea bazei de impozitare, menţinerea