(Foto: )
In ultima luna, firma a fost amendata cu 750 de milioane de lei vechi de Garda Nationala de Mediu pentru aprinderile necontrolate de la groapa de gunoi, respectiv cu 50 de milioane de lei vechi de catre Autoritatea Nationala de Reglementare a Serviciilor Comunale (ANRSC) pentru ca mai presteaza inca servicii de salubritate in oras, desi a pierdut licitatia organizata de municipalitate.
Managerul firmei, Grigore Iuga, a redactat un memoriu pe care l-a trimis pe adresa Consiliului Local si in care a mentionat ca "in metode diverse si total ilegale, se incearca desfiintarea societatii" pe care o conduce.
In sustinerea afirmatiilor sale, reprezentantul SC "Codrisor" invoca modul ilegal in care s-a desfasurat licitatia pentru delegarea serviciilor de salubritate, dar si presiunile la care a fost supusa, contestand rezultatele.
Potrivit sursei citate, in HCL 185 din 2004, prin care alesii locali au stabilit conditiile in care va fi organizata licitatia pentru delegarea serviciilor de salubritate, la art.9 se mentioneaza ca "initierea delegarii gestiunii serviciilor publice de salubrizare a localitatilor are la baza un studiu de oportunitate efectuat in prealabil prin grija autoritatilor administratiei publice locale compentente, care va fi aprobat prin hotararea autoritatilor administratiei publice locale".
Acest lucru nu s-a intamplat insa, conducerea firmei care a pierdut licitatia sustinand ca un astfel de studiu nu a existat.
Alesii bistriteni au aprobat, insa, forma de gestiune delegata a serviciilor publice de salubrizare de pe raza municipiului, document in care s-a stabilit si redeventa minima pentru punctele de colectare concesionate in lipsa studiului de oportunitate la care se face referire.
O alta neregula semna