REPORTER IN TIGAIE Pentru o femeie este normal sa fie priceputa in bucatarie. Multe femei, insa, gatesc doar acasa, fie din pasiune, fie din obligatie. Putine sunt doamnele care duc arta gatitului la un nivel profesionist, iar prin activitatea lor aduc cinste tarii. Trei premii internationale si o experienta de 17 ani au transformat-o pe Cornelia Ghisoi dintr-o simpla bucatareasa intr-o maestra a artei culinare.
PRIMUL PAS. Inceputul a fost banal. Crescuta intr-o familie de agricultori, Cornelia a invatat sa gateasca pentru a-si ajuta mama, preocupata mai mereu de muncile campului. Isi aminteste cu drag de prima supa care, din nefericire, nu i-a iesit. "Am vrut sa fac o supa de pui, dar nu am lasat carnea sa-si lase spuma suficient si, spre final, am observat ca deasupra, supa era plina de «mizerii». Suparata, am lasat-o deoparte si dupa vreo jumatate de ora am observat ca se limpezise. Am strecurat-o repede si cand au venit ai mei acasa si au gustat din ea, au zis ca este buna. Am fost foarte mandra ca am reusit sa o indrept."
Pentru ea, aceasta este una dintre calitatile pe care trebuie sa le aiba un bun bucatar: sa gaseasca mereu solutii ingenioase pentru a repara preparatele nereusite.
SACRIFICIU. Cornelia Ghisoi imi vorbeste cu pasiune despre ceea ce face. Pentru ea, bucataria este un spatiu al creatiei, al artei. "Bucataria cere foarte multa imaginatie si mai ales sacrificii. Inainte de a te apuca de ceva trebuie sa pui pe hartie ideile, sa desenezi preparatul. Sunt nopti pierdute, dar si satisfactiile sunt pe masura." Chiar si acasa decoreaza toate preparatele, din inertie, chiar daca isi impune sa faca lucruri simple. Dar daca are invitati, lucrurile se schimba. Nu vrea sa epateze si atunci prefera ca bucatele sa fie, mai ales, gustoase.
FORMAREA. Ca orice artist, si Cornelia se ghideaza dupa anumite principii. "Omul mananca mai inta