(Foto: )
Au fost mediatizati, iar acum nu mai stim de ei. Unii au detinut functii importante, altii au avut painea si cutitul si au impartit banii publici dupa voie.
Au tinut prima pagina a ziarelor, au generat scandaluri politice, s-au servit din banul public, s-au dat in judecata unii pe altii, s-au muscat, s-au inghiontit sau au mers brat la brat. Fostii sefi ai Clujului au ajuns in mare parte pensionari, ori s-au retras sn alte domenii mai putin solicitante.
Dupa o viata agitata, acum au ajuns sa mearga la pescuit dimineata, sa citeasca povesti nepotilor seara sau mai util, sa faca bani prin alte mijloace. "Buna ziua, Ardeal" va arata ce au ajuns greii Clujului. Cine au fost, cati au ramas. Cum au ajuns si cum au plecat pe usa din dos.
"Zanc, Zanc, suie-te pe tanc!"
Parlamentarul Grigore Zanc a detinut functii importante in administratia si mediul politic din Cluj. De formatie profesor universitar de filozofie, Grigore Zanc a ocupat functia de prefect al judetului Cluj, fiind numit in acest post guvernamental imediat dupa Revolutie.
In anul 1996 a plecat la Bucuresti, unde va fi pentru scurt timp ministru al Culturii sub Guvernul Vacaroiu. Membru PDSR, iar apoi PSD, Zanc a devenit senator in anul 2000. In octombrie 2004 a fost ales de Parlament ca membru in Consiliul National al Audiovizualului (CNA), unde se afla si in prezent.
Faptul ca Grigore Zanc a lasat Clujul pentru o cariera la Bucuresti nu este considerat o pierdere, cel putin de studentii de la sectia de Istorie-Filozofie a UBB, care in 1996 au intreprins actiuni de protest fata de profesorul care le preda etica.
Cel mai popular slogan rostit de manifestanti a fost "Zanc, Zanc suie-te pe tanc!"- facand trimitere la un alt persoanj celebru a