Dunarea a ''evacuat'' din case peste 15.000 de romani din 148 de localitati situate in judetele Braila, Caras-Severin, Constanta, Ialomita, Mehedinti, Olt si Tulcea. Cele mai afectate sunt judetele Dolj, cu 10.099 evacuati, si Calarasi, cu 4.172 evacuati.
Peste 40 la suta dintre persoanele nevoite sa-si paraseasca locuintele sunt cazate in unitati scolare si sanitare, in corturi si pontoane plutitoare, restul fiind gazduite de catre rude si prieteni. Potrivit bilantului Ministerului Administratiei si Internelor, 21.000 de hectare de teren au fost inundate ''controlat''. Totodata, apele au distrus 230 de locuinte si au patruns in alte 848. Peste 120 de case erau, ieri, in pericol de prabusire, iar numarul gospodariilor si anexelor gospodaresti inundate se ridica la 3.944.
In Dolj, elevii din zonele sinistrate pot merge la scoala
Dupa ce digul care proteja localitatea doljeana Bechetu de Jos a cedat in noaptea de marti spre miercuri, locuitorii de aici au fost nevoiti sa plece din case.
Totodata, evacuatilor din localitatea doljeana Rast li s-a permis, ieri, sa revina in zona doar pentru a-si mai lua cateva bunuri din case. Pentru noaptea de miercuri spre joi se avea in vedere dezinfectarea localitatii prin imprastierea cu ajutorul elicopterelor a substantelor dezinfectante.
Din cauza inundatiilor, in judetul Dolj au fost suspendate cursurile in unitatile scolare din Rast, Sarata, Carna si Bechet. In aceste conditii, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Dolj a decis integrarea elevilor din aceste localitati in unitatile scolare din zonele unde familiile sinistrate au fost gazduite temporar, copiilor fiindu-le asigurat transportul. Totodata, ISJ Dolj a solicitat conducerilor tuturor unitatilor scolare din zonele invecinate localitatilor afectate de inundatii sa integreze in colectivele proprii toti prescolarii si elevi