Digurile Dunarii continua sa cedeze iar autoritatile spun ca debitul fluviului va fi mare si in urmatoarele 35 de zile.
Ultimul stavilar care a cedat, miercuri noaptea, a fost cel care apara localitatea tulceana Ostrov. Peste 500 de persoane din Ostrov au fost evacuate dupa ce apa a ajuns in casele lor.
Digul de la Dabuleni, aflat la granita intre Dolj si Olt a cedat, joi dimineata. Potrivit ministerului Mediului s-au format 3 brese, cu lungimi cuprinse intre 50 si 80 de metri, in digul transversal Silvestru dintre incintele Bechet – Dabuleni (judetul DOLJ) si Potelu – Corabia (judetul Olt), incinta Potelu – Corabia incepand sa se inunde.
Ca urmare, Dunarea a inundat mii de hectare de teren agricol din judetul Olt, dar deocamdata este departe de locuinte.
In Ianca, judetul Olt oamenii au fost alarmati ca ar putea fi evacuati daca apele ajung in localitate.
In Calarasi, in comunele Chiselet si Manastirea continua evacuarea din cauza breselor aparute in digul de la Spantov. Sinistratii stau de cateva zile sub cerul liber.
Cel mai afectat ramane insa judetul Dolj unde pana miercuri au fost evacuate peste 10 000 de persoane. Ultimii s-au parasit casele locuitorii din orasul Bechet dupa ce apa a depasit digul de saci ridicat pe drumul national 55A. Cele mai multe persoane au fost evacuate la Rast, 3 840, Bechet, Bistret, Negoi, Macesu de Jos si Carna.
Au fost afectati de furia Dunarii si locuitorii din comuna Ceatalchioi, judetul Tulcea, din comuna Oltina, judetul Constanta, din Spantov si Manastirea , judetul Calarasi.
Ministerul Administratiei si Internelor a anuntat, miercuri, ca au fost evacuate din calea apelor, 15.011 de persoane. Cele mai multe sunt din judetele Dolj - 10.009, Calarasi - 4.172 , Constanta - 378, Tulcea - 192 si Braila -103.
Debitul Dunarii la int