Replicile dure dintre ministrul Justitiei si vicepremierul Marko Bela au scos in evidenta divergentele din interiorul cabinetului Tariceanu. Pe post de arbitru, premierul a inclinat balanta mai degraba catre UDMR decat catre ministrul numit de PD. Intrebat daca, asemenea Monicai Macovei, crede ca Uniunea blocheaza reforma in Justitie, Tariceanu a raspuns: "Nu, este o parere a doamnei ministru si nu impartasesc sub nici o forma acest punct de vedere".
In plus, premierul s-a aratat deranjat de faptul ca ministrul a criticat modul in care senatorii si deputatii voteaza proiectele legislative importante. El a sfatuit-o pe Monica Macovei sa trateze Legislativul cu respect. "In Romania este o democratie parlamentara si este obligatia tuturor membrilor Guvernului sa trateze Legislativul cu deferenta", a spus Tariceanu. El a aratat ca ministrii trebuie sa acorde importanta dezbaterilor parlamentare de proiecte de legi si a calificat drept "nefericite" afirmatiile lui Macovei la adresa senatorilor si deputatilor. "I-am recomandat sa aiba grija la declaratiile pe care le face referitor la Parlament. Parlamentul nu este o masina care sa voteze in regim automat toate proiectele Guvernului", a explicat Tariceanu. "In acelasi timp, nu putem lasa sa se acrediteze ideea ca sunt anumite persoane care detin adevarul absolut si linia dreapta, linia cea corecta si, automat, au dreptul la o aprobare implicita", a adaugat primul-ministru.
Replicile dure dintre ministrul Justitiei si vicepremierul Marko Bela au scos in evidenta divergentele din interiorul cabinetului Tariceanu. Pe post de arbitru, premierul a inclinat balanta mai degraba catre UDMR decat catre ministrul numit de PD. Intrebat daca, asemenea Monicai Macovei, crede ca Uniunea blocheaza reforma in Justitie, Tariceanu a raspuns: "Nu, este o parere a doamnei ministru si nu impartasesc sub nici o forma acest punct de