Odiseea parlamentara a privatizarii CEC si Loteriei continua. Dupa ce in luna martie presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, membru in Comisia de privatizare a declarat ca ofertele finale vor fi depuse pana pe 25 aprilie inclusiv, deputatii au decis, ieri, retrimiterea la Comisia de privatizare a ordonantelor privind privatizarea CEC, a Loteriei Nationale si a Imprimeriei Nationale. "Ofertele finale vor fi depuse pana pe 25 aprilie inclusiv", spunea Olteanu precizand ca propunerea de amanare a fost respinsa de catre comisie.
9,9% din actiunile CEC apartin Fondului Proprietatea
Noul plan prevedea vanzarea unui pachet de 85% (fata de 75%) dintre actiuni. Planul a fost din nou schimbat. Procesul de privatizare a CEC va continua prin vanzarea unui pachet de 69,9%, aici intrand si pachetul de 9,9% de actiuni care, potrivit legii, revine Fondului Proprietatea si a carui contravaloare va fi transferata fondului, dupa vanzare, asa cum s-a procedat si la BCR, prevede noul plan elaborat de Comisia de Privatizare a CEC. Plenul Camerei Deputatilor a decis, cu 101 voturi "pentru" si 12 "impotriva", retrimiterea celor doua ordonante la Comisia de politica economica, reforma si privatizare.
Ordonantele pentru privatizarea CEC, a Loteriei si Imprimeriei Nationale fusesera respinse de comisia pentru privatizare, in data de 19 aprilie, motivul principal constituindu-l absentele repetate ale ministrului de Finante de la dezbateri. De altfel, acesta a fost si motivul invocat in decizia de a retrimite comisiei aceste ordonante, liberalul Cornel Popa afirmand ca votul de respingere din aprilie nu a fost unul pe fond, ci mai mult unul de sanctionare "a indisciplinei unora dintre membrii Guvernului". Comisia de politica economica, reforma si privatizare are termen doua saptamani pentru a discuta ordonantele vizand privatizarea CEC, a Loteriei Nation